cititi si luati aminte

”În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit.
Și atunci, am putut să mă liniștesc.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Stimă de sine.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniștea și suferința mea emoțională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Autenticitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viață diferită și am început să înțeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală.
Astăzi, știu că aceasta se numeste … Maturitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greșeală să forțez o situație sau o persoană, cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiți și că nu este momentul …
Astăzi, știu că aceasta se numește … Respect.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situații, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, rațiunea mea numea asta egoism.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Amor propriu.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber și am renunțat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place și în ritmul meu.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Simplitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înșelat.
Astăzi, am descoperit … Modestia.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viață. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.
Și aceasta se numeste … Plenitudine.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că rațiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios.
şi toate acestea înseamnă … Să ştii să trăiești cu adevărat.”

CHARLIE CHAPLIN

11 gânduri despre &8222;cititi si luati aminte&8221;

 1. Ciprian Bojan zice:

  În ziua în care am ajuns să mă iubesc, am încetat să exist. Atunci am ştiut că tot ceea ce mă înconjoară are un sens, că pot învăţa de la fiecare vietate sau lucru, că în fiecare clipă trebuie să mă dedic acestei lumi, pe care Dumnezeu ne-a lăsat-o moştenire aşa cum este ea, dar dacă n-o putem schimba în bine, trebuie măcar să ne străduim din răsputeri să o facem un pic, măcar un pic mai bună!
  Aşa interpretez eu zicerile lui Charlie Chaplin…

 2. zahariarobert zice:

  Ma bucur foarte mult pentru tine ca ai realizat aceste lucruri,odata ce descoperii acestea este semn, caci, constiinta ta s-a trezit,ca vezi clar drumul spre fericire si armonie.Sunt niste adevaruri supreme ce le-am realizat si eu odata ce m-am trezit.

 3. sincer, in ultimul timp ma simt altfel, simt ca m-am TREZIT cu adevarat asa cum spui tu.Simt ca inainte rataceam fara noima, fara un punct de reper, eram intr-o cautare vesnica a nu stiu ce, caci intradevar nu stiam ce caut, era o iluzie, acum abia am descoperit sensul, sensul iubirii,al realitatii si al vietii insasi.
  Va multumesc prieteni dragi ca sunteti alaturi si voi si simt ca suntem din ce in ce mai multi care realizam ADEVARUL, sensul .

  • zahariarobert zice:

   Sensul este unul singur si anume viata,cand iti constientizezi viata insemna ca te-ai trezit,cand relizezi cu adevarat ca in tine este viata si o simti ca un fior.Incepi sa vezi viata din jurul tau si numai traiesti inchis in temnita gandurilor si a iluziilor create de minte si de scopurile iluzorii,incepi sa simti puterea prezentului,care e singurul licru pe care il avem cu adevarat,aceasta clipa continuua este viata restul sunt amagirii iluzii si amintiri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s